dinsdag 19 februari 2013

Scholen weer begonnen

Tjonge jonge, verplicht een uur moeten zitten en dan heb ik alleen nog maar Thijs zijn agenda, en algemene school brochure gelezen! Gelukkig zat ik lekker in de zon. Thijs zit op King's High school, www.kingshigh.school.nz, en deze is naast zijn oude school. Logistiek dus erg handig. De school heeft een donker blauw uniform bestaande uit een lange en/of korte pantalon, een polo, sokken,een trui, een jas en zwarte schoenen. Voor de sporten zijn er ook uniformen, een korte broek en een t shirt. Het staat Thijs goed vinden wij.





De school heeft ook een eigen agenda voor elke jongeman. Daarin staan alle telefoonnummers en de visie van school "building men for life". Deze is gebaseerd op personal excellence in drie gebieden, cultuur, sport en karakter. Gevolgd door de waarden zoals altijd je best doen, respect voor jezelf, de ander en je omgeving, integriteit, eerlijkheid, verantwoordelijkheid, participatie en het gezonde verstand. Gevolgd door een platte grond van het gehele complex. Dan gaan er 6 pagina's over wie er wat doet binnen school, erg handig, een pagina over het gebruik van je eigen mobiele telefoon en de gevolgen van het overtreden van de regels. Het allerlaatste stukje gaat over het haar. Het haar mag niet in onnatuurlijke kleuren geverfd worden en een extreme haardracht is niet toegestaan. Lang haar moet in een staart en je mag geen pet, hoed, of muts op. Er is een pagina gewijd aan Nieuw Zeelandse statistieken met als start datum voor 1300 tot aan 1995. De mooiste pagina vind ik deze "Geheugen is als een spier, hoe meer je het gebruikt hoe sterker het word. Dit betekent dat iedereen zijn geheugen kan verbeteren"! Dit geheel kun je bereiken door de volgende 13 richtlijnen te volgen.
1) Heb een doel, 2) vertel anderen wat je geleerd hebt, 3) drink 8 glazen water per dag, 4) neem regelmatig een pauze van 20 tot 40 minuten, 5) oefen d.m.v. oude examens te maken, 6) ontspan, sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling voor 2 minuten, 7) slaap genoeg, 7 a 8 uur per nacht, 8) gebruik rijmpjes My Very Excited Mother Just Served Us Noodles/ Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune. Hoe gekker hoe beter. 9) studeer op de voor jouw goede tijd, 10) kort samenvatten, 11) beloon jezelf, 12) eet gezond, 13) beweeg minimaal 30 minuten per dag. Hierna wordt het een gewone agenda zoals iedereen die kent. Ik vind het geweldig! Over de brochure met studenten informatie zal ik niet zo uitgebreid zijn. Hier staat alles in aangaande het schooljaar voor alle year 9. Jaar 9 is in Nederland de brugklas alleen ligt de leeftijd anders omdat men hier 2 jaar, jaar 7 en 8, als brugklas heeft.

Voor Jilles zijn schooljaar heb ik bijna niets hoeven lezen. Hij heeft dezelfde juf, Mrs. Marshall, en blijft in hetzelfde lokaal, room 14. Geen uniform alleen een zonnehoed die hij nog heeft. Het enige nieuwe is dat je nu lunch on line kunt bestellen. Dit heb ik even beken en de keuze is ruim en relatief gezond. Jilles houd erg van een broodje pindakaas of honing en ga ik dus niets on line bestellen.

Kortom, de mannen zitten wederom op hun plek!































toegestaan.

3 opmerkingen:

  1. ziet er goed uit Thijs, veel plezier en succes op school!!
    Groetjes, Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat ziet er heel goed uit, wat is hij groot,ik ben en velen met mij erg blij dat alles zo goed verlooptmet met Thijs komt her best wel goed hij kan goed leren en niet onbelangrijk hij heeft er zin in !!!Onze Jilles komt er ook wel daar twijfel ik niet aan.Alle liefs van Pap maar zeker ook van Nel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit Thijs! veel plezier op school.

    BeantwoordenVerwijderen