dinsdag 19 februari 2013

Vakantie is over....

Vandaag is Jilles ook weer met school begonnen en dat betekent dat de vakantie nu voor iedereen voorbij is. Ook voor mij want ik vertrek morgen naar Christchurch.

We hadden een heerlijke zomervakantie. De dag na kerst zijn we vertrokken op weg naar Golden bay aan de noord kant van het Zuider Eiland. Onderweg gekampeerd in Murchison. Een klein plaatsje aan de Buller River. De Buller River is een snel stromende rivier die veel voor jetboting wordt gebruikt. Je kan hem alleen oversteken via een hangbrug of met een kabelbaan. Dit laatste was erg leuk.


Daarna door naar de camping in Pohara waar we minstens een week dachten te blijven. Echter het weer viel wat tegen. Pohara is een strand vakantie oord aan de Golden bay en het was hier waar Abel Tasman z'n schepen voor anker liet gaan in ....( even vergeten). Een mooie omgeving met prachtige stranden en vergezichten en het regenwoud achtige Abel Tasman Nat. Park. Doordat het strandweer wat tegenviel hebben we veel activiteiten gedaan. Verschillende tracks in het regenwoud, een Eco tour op Farewell Spit ( een landtong van tientallen kilometers van alleen strand en zandduinen) cricket op het strand en Thijs heeft een vliegles genomen van z'n zakgeld.

muurschildering van de kaart golden bay






















Na nog meer regen in Pohara zijn we eerder vertrokken en naar Christchurch gereden omdat het daar goed weer zou zijn. En dat was het. Elke dag zon en aangename temperaturen. We wilden Christchurch wel weer eens zien omdat we de vorige keer alleen maar in de strandwijk Sumner waren geweest. Bovendien zou de binnenstad nu voor een groot deel gesloopt zijn en klaar voor de start voor bouw voor nieuwe kantoren en winkels. Dit wilden Marcella, Thijs en Jilles ook wel eens zien. In de vier dagen dat we in Christchurch waren, sliepen we op ons luchtbedje in de tent op de grond en hebben we geen enkele keer de grond voelen schudden.

Na Christchurch zijn we ook nog naar Cromwell in Central Otago geweest en hebben daar een fantastische tijd gehad. Maar hier kom ik later op terug.

Groeten.

Herman

1 opmerking:

  1. heerlijk om weer wat nieuwe foto's te zien en verhaaltje om te lezen!
    Groetjes, Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen