vrijdag 30 december 2011

Haardhout in de zomer

Waar denkt men als eerste aan in de zomer hier?.... Jawel aan voldoende haardhout voor de winter! De eerste drie maanden hadden wij op twee manieren gratis haardhout. De eerste partij was geleverd door onze verhuurder, maar die zit nu in Hongkong. De tweede partij was een mooie partij vloerdelen die ik achter in de auto had gegooid. Er werd verderop een huis verbouwd met een bord in de tuin "gratis haardhout". De vloer van het huis zat vol met hout torren. Dit hout werd keurig in stukken gezaagd en in de tuin gelegd. Maar het is op dus op de website "Trade Me", Kiwi marktplaats, op zoek naar nieuw haardhout. Gevonden, 6,5m3 voor $275. Gemiddeld betaal je hier $60 voor 1m3 hout. Nu had ik hout voor $45 per m3. Dit werd keurig gebracht op vrijdagmorgen voor de Kerstdagen met de mededeling "happy burnings". Daar ligt het danen  nu...........

Eerst alles gestapeld tegen de muur waar Jilles voor zit,de oprit moet toch vrij zijn voor de auto's. Toen een geschikte plek gezocht om het huis. Het hout moet namelijk van de grond liggen en makkelijk bereikbaar. Dus naast de lage schutting hebben Herman en Jilles een "vloertje"gemaakt en hebben we al het hout met ons vieren daarop gestapeld. De eerste keer warmte van dit hout.Ziet er keurig uit toch?
Nu kan het drogen door de wind en hoeft het allen nog maar in stukken gehakt te worden en de open haard in. Of het 6,5 m3 is weet ik niet, hoelang we er mee doen weet ik ook niet of het goed droogt is ook nog onbekend!
Wel weet ik dat we er voldoende warmte van hebben en gaan krijgen!
Wij gaan voor een "happy burning"!

3 opmerkingen:

  1. hey.....
    fijn voor jullie dat je voor 15$ voordeliger wat had geregeld, per 1m3.
    En wat is een: Burnig"!

    vriendelijke groeten: Aaron.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo familie,
    Ziet er goed uit die stapel hout! Inderdaad Happy Burning ;-)
    En voor jullie is 2012 al begonnen! gelukkig nieuwjaar aan de andere kant van de wereld. Heb net op de BBC World het aftellen in Auckland gezien.
    Jaar geleden bij ons oud en nieuw gevierd, wat gaat een jaar snel voorbij.
    Heel veel groetjes en genieten met Oma Lamers!
    Anne-Marie, Ben, Kevin, Caitlin,pootjes van Kody en Cato

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig Nieuwjaar ! Liggen jullie al op één oor of nog heerlijk aan het proosten. Hier hebben we nog 10 en een half uur te gaan voor het zover is. Cheers!
    Groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen