zaterdag 10 december 2011

Weekendje Queenstown

De tijd vliegt. Na de komst van onze container zijn we elk weekend wel bezig geweest met het inruimen van ons huis. Dit ging in overleg met de eigenaar van het huis die elk weekend met een klein vrachtwagentje zijn eigen huisraad kwam halen, dit werkte prima. Inmiddels is hij vertrokken naar Hongkong om daar college te geven op een universiteit. We zien wel wanneer en of hij weer terug komt. Kortom, veel te druk bezig voor NZ standaard en tijd voor een weekendje outdoor in Queenstown.

Queenstown is een toeristenplaats aan het meer Wakatipu en staat bekent om al z'n extreme outdoor sporten. Bungi jumpen, Downhillen, raften, river body boarden noem maar op, het kan allemaal in Queenstown. Wij hebben  van het stadje en de omgeving genoten. Het weer was goed en het is er een paar graden warmer dan in Dunedin. Heerlijk ontbijt adresje in de zon gevonden een 's avond zalig uit eten geweest. De omgeving is prachtig en we zijn langs de hele oost oever van noord naar zuid gereden. Aan de west oever loopt geen weg vandaar alleen de oost oever. Dit is een volle dagtrip. De weg aan de noordzijde van het meer is onverhard en hoofdzakelijk van grind. Hier begint de "routeburn track", een wandelpad die in de top tien van werelds mooiste wandelingen staat. We hebben het begin gelopen en ik neem aan dat het verderop mooier is dan het begin om in die lijst te komen. Wellicht gaan we het in de toekomst wel een keer lopen. 
Langs het meer zijn we enkele keren gestopt om bij kleine strandje te vissen op zalm of forel. Helaas hebben we niks gevangen maar dat heeft de pret niet kunnen drukken.
Het begin van de "Routeburn track"

Aan de noordkant van Lake Wakatipu staat in "the middle of nowhere" de Kinloch lodge,een prachtige setting.

8 opmerkingen:

  1. Ik vind dit niet eerlijk!
    Jullie hebben allemaal zon, sneeuw.
    En wij in Schagen hebben alleen maar
    hele harde wind en regen..

    groeten Aaron

    BeantwoordenVerwijderen
  2. we hebben het net gelezen samen met papa en mama ziet er goed uit de kerstboom groetjes je zus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He familie, wat een leuke tegenstelling....kerstboom zetten in je korte broek!! fijne feestdagen. Hgr. Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Remco Bouwmeester12 december 2011 om 20:18

    Die Kerstboom en korte broeken... dat is toch wel wennen hoor... Gelukkig zie ik nog wat sneeuw in die bergtoppen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi, heb met papa en mama afgelopen zondag het log gelezen, de foto is erg leuk!!!
    Wij hebben de boom inmiddels ook staan.
    Groetjes, Anne-Marie, je zus

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Freerk, Samantha en Hette14 december 2011 om 19:07

    Hallo Familie Hoedemakers,

    Leuke blog, is leuk te lezen hoe het met jullie gaat. Die kerstboom en sandalen is toch wel wennen hoor! Hoe gaat het met Thijs en Jilles? Kunnen ze al een beetje engels spreken? Hette heeft het nog vaak over Jilles; hij weet goed dat Jilles nu heel ver weg is en dat hij in NZ woont.

    Bij ons gaat alles goed, helaas nog geen winter gehad.
    Freerk heeft samen met heine,mark,hielke en frank een avondje uitgehad, waarbij we Herman "herdacht" hebben. We hebben elke keer ook een biertje voor Herman besteld, maar zelf opgedronken. :-)

    We wensen jullie alvast een zonnige kerst en een gelukkig nieuwjaar.

    Groeten,

    Freerk Samantha en Hette

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is even lekker kerst vieren, dat is hier wel even anders.Regen wind geen vorst of sneeuw.
    Groetjes aan de Boys Pap.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Herman
    Nog een weekje en dan gaat Ronald richting Nieuw Zeeland, zie voorlopig alleen slecht weer en nog steeds aardbevingen!! Hij landt de 24ste in Christchurch..dus hopen dat het weer, ook voor jullie, dan beter is dan nu! Goed om te zien overigens hoe jullie je zo heerlijk kunnen aanpassen daar! Ook jullie kinderen zo te zien, wens jullie hele fijne feestdagen toe en al het goede voor 2012! Gina Blok

    BeantwoordenVerwijderen