woensdag 29 augustus 2012

Alweer 1 jaar

Het is alweer een jaar geleden dat wij in Dunedin zijn aangekomen en ons leven een andere wending hebben gegeven. En er is geen (grijze) haar op m'n hoofd die daar spijt van heeft. Wat een fantastisch jaar is het geweest waarin een heleboel zaken goed zijn gegaan, waarin enkele zaken compleet fout zijn gegaan maar vooral wat een enorm fijne gezinstijd. Heerlijk om daar het afgelopen jaar een veel meer aanwezige onderdeel van te zijn.

Emigreren is voor veel mensen iets van heel lang geleden,vroeger en niet iedereen begrijpt waarom je zoiets doet. " je hebt het hier toch goed wat moet je daar nou doen?". Er is echter zoveel meer en emigreren is niet iets van het verleden en de beweegreden om zoiets te doen al helemaal niet meer. Marcella heeft er een mooi stukje over geschreven op dit blog en veel warme reacties gehad.

Veel contacten met familie en vrienden zijn nog net zo warm als dat ze waren zoniet warmer geworden en nieuwe vrienden zijn er bij gekomen. Vrienden die ons kwamen opzoeken en vrienden die nog sparen omdat ze willen zien en ervaren waar wij nu wonen.

Dunedin, een stad waar we gingen wonen omdat ik er een baan had en waar we nu eigenlijk niet meer weg willen. Laat ik maar zeggen dat we ons het beste voelen " als we de kerktoren maar zien".
Jilles vond in het begin dat iedereen maar Nederlands moest praten op school nu verteld hij in het Engels wat ze op school gedaan hebben. Thijs verheugt zich op de highschool volgend school jaar. Een jongensschool met 800 jongens in uniform. Op de voorlichting avond enkele weken geleden had ik echt het idee dat ik in een BBC programma zat. " Building man for live" is het credo en dat gaat dan 5 jaar lang van 9 uur 's morgens tot 3 uur 's middags. Theorie, praktijk, trips en sport. Ik ben benieuwd.

En dat is hoe we er nog steeds in staan. We zijn nog steeds erg benieuwd naar wat er op ons pad komt en er is nog steeds een heleboel te ontdekken. De winter is over, alleen juni was echt koud, de korte broek is al aan geweest en de lijst van activiteiten is lang. We houden jullie op de hoogte.

groeten

Herman

1 opmerking:

  1. Hoi Herman,Marcella jilles en Thijs
    Wat blijft het geweldig leuk jullie verhalen te lezen en jullie zo nog te volgen in jullie nieuwe prachtige land. Herman al een nieuwe baan gevonden? Marcella en jij? Heerlijk dat jullie het allemaal zo naar jullie zin hebben.
    Vele groeten uit najaarsachtig NL
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen