dinsdag 15 november 2011

container met onze spullen

Vorige week zijn onze spullen aangekomen. Heerlijk om je eigen spullen weer te hebben maar ook best raar om nu hier op je bank tv te kijken en aan je vertrouwde eettafel over de oceaan te turen.

Donderdag 3 november jl. was de verwachte aankomst datum van onze container per boot. De container konden we volgen op de site van Mearsk. Zodoende wisten we dat hij op schema lag en op tijd via Singapore naar Dunedin zou komen. Marcella heeft tijdens haar wandeling naar Mt Cargill de boot zien aankomen. ( die donkere streep op de foto hieronder)
Na aankomst van de container wilde de "M.A.F" enkele van onze spullen controleren. De M.A.F is het ministerie van agricultuur en bos. Ze zijn verantwoordelijk voor de flora en fauna en controleren of onze spullen "schoon genoeg"zijn voor Nieuw Zealand. De kinderfietsen, tuingereedschap, handgereedschap en bloempotten werden gecontroleerd. De container ging per trein naar het verhuisbedrijf hier in Dunedin. De gehele inhoud werd overgeladen in een truck. Tijdens het overladen werd de controle door de M.A.F. gedaan. Alles was in orde.
Dinsdag 8 november om 8:30 stond de truck voor de deur en om 11:30 stond alles in het huis. Tot zover hoefden wij niets te doen behalve dan controleren op schade. Twee lampjes hebben het niet gehaald maar over het algemeen zijn we dik tevreden. Ik kan iedereen onze verhuizer, Hazeleger uit Putten, dan ook aanbevelen!
Ik heb twee dagen 's middags vrij genomen voor het uitpakken en Thijs en Jilles mochten een dag vrij van school om ook te helpen. Met z'n vieren hebben we opnieuw ons meubilair en natuurlijk het speelgoed weer ontdekt. Aan het einde van de eerste dag konden we allemaal weer in ons eigen bed slapen en aan onze eigen eettafel eten. Voor twee dagen waren er looppaden door het huis met links en rechts gestapelde dozen. Inmiddels zijn de meeste dozen open en de inhoud opgeborgen. Nog steeds zijn er een 40-tal van de totaal 236 dozen waarvan de inhoud een plek moet krijgen. Dit zijn hoofdzakelijk "zolder" dozen. Ik denk dat we die maar lekker dicht laten. Wat moeten we hier met de ordner van 17 jaar NUON rekeningen van de A.Schelfhoutstraat.....

Groeten 
Herman
huiskamer vol

uitpakken!!!

6 opmerkingen:

  1. Ik zie stralende gezichten!! Veel plezier met jullie nieuwe oude spullen!
    Groetjes van Jorina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat moet toch wel goed voelen, zo heerlijk tussen je eigen spulletjes...waar nu nog een hollands geurtje aan zit.;)).Wij worden smorgens wakker en gaan weer met het ijskrabbertje aan de gang, tja.. en jullie?....even ruilen dan maar? hartelijke groeten Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha, oude rekeningen! Ritueel verbranden? Lekker dat jullie alle spulletjes weer hebben, vooral je eigen bed! Enjoy! Groetjes fam. Jans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eindelijk, jullie hebben je "eigen" huis om er weer een thuis van te maken!
    Groetjes en dikke kus,
    Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou, hier kan Sinterklaas niet tegenop! Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn om je eigen spullen weer te hebben. Jullie gezichten spreken voor zich!

    Liefs, Corjan en Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey Marcella en gezin,
    geweldig om te zien en te lezen jullie blog + foto's! Zit te kijken met Bente naast me, ze kent Thijs nog wel van de Ark. Wat een leuke foto's. Ik kan me je tranen van de zomer nog goed herinneren, maar als ik dit ook zie, begrijp ik goed waarom jullie deze grote stap toch genomen hebben. Hele fijne zonnige kerst avast, hartelijke groet, Monique Grooff.

    BeantwoordenVerwijderen