donderdag 9 februari 2012

Feestdagen en zomervakantie

Merkwaardige combinatie, Kerst, oud en nieuw, zomervakantie! Dit hebben we wel eerder meegemaakt maar niet met onze eigen spullen. Tijdens de laatste schoolweek van het jaar kwamen de jongens met genoeg spullen thuis. Alle kasten, lades en stoelzakken werden geleegd. Op het schoolplein werd volop gesproken over de vakantieplannen en wie waar naar toe ging. Tussen alle spullen zaten ook een paar Kerst knutsels. Om Kerst niet voorbij te laten gaan hebben we de boom opgezet en zowel binnen als buiten decoratie aangebracht. Dit opgevrolijkt met kerstliedjes zoals" i'm dreaming of a white Christmas". Het Kerstgevoel is er niet geweest. De lampjes in de boom hoeven niet aan omdat het pas na 22:00u donker wordt en hetzelfde geld voor de waxinelichtjes. De gordijnen gaan ook niet vroeg dicht. Kerststukjes hebben we niet gemaakt maar gelukkig is de Kerstman wel geweest! Kortom geen knus, huiselijk, kneuterige Kerst. We zijn naar het strand geweest en hebben daar cricket gespeeld met de nieuw gekregen cricket set van de Kerstman. 's Avonds hebben we gegourmet omdat het te fris was om te BBQ-en. De volgende dag is Boxingday. Globaal betekent dit winkelen! De winkels hebbben dan megakortingen van 20 tot 70 % per item. De spullen vliegen de winkels uit. Goed om te weten voor volgend jaar!Oud en nieuw wordt 's avonds gevierd en wij zijn naar het centrum van de stad gegaan. Daar was een groot podium en daar speelde 2 bands prima muziek. Verder stonden er kramen met suikerspinnen, hotdogs, koffie en speeltjes. Rondom het lagere deel van het centrum bevinden zich de cafe's en daar kon je een alcoholische versnapering halen. Om 24:00u werd er vanaf een dak van het gemeentehuis prachtig vuurwerk afgestoken. Dit was na een half uur afgelopen en zijn we naar huis gegaan. We hebben ons prima vermaakt met het versturen van sms'jes naar mensen in verschillende werelddelen waar het nog lang geen  1 januari was! Aangezien wij gewend zijn dat oud en nieuw een nachtgebeuren is, hebben we heerlijk tot na 3 uur zitten skypen met familie en vrienden! Uiterst voldaan zijn we ons bed in gerold! Nu nog steeds wensen mensen elkaar gelukkig nieuw jaar als ze elkaar nog niet gezien hadden dit jaar! Ik ben benieuwd in welke maand van het jaar ik dat niet meer hoor............. Wat opvalt is dat de stad gewoon leeg is en winkels voor weken gesloten zijn. We reden als enige over de weg met een raar gevoel. Weten wij iets niet, waar is iedereen?! Misschien dat ik de kerstspulletjesvan de winter nog even uit de doos haal, gewoon voor het gevoel............Alhoewel,  dan ben ik jarig en dat vierde ik meestal met een BBQ! Kortom merkwaardig!

Groeten Marcella

1 opmerking:

  1. Tsja, het blijft vreemd om op deze manier kerst te vieren.Misschien gaat het ooit wennen, het was jullie eerste keer tenslotte.
    Ik vond oud en nieuw ook wel leuk om met jullie te skypen, jullie aan de champagne en wij nog afwachten tot het 12 uur zou worden ;-)
    En je weet nu wanneer je het beste kan shoppen, boxing day, alvast gaan sparen?
    Greotjes, ja hoor groetjes is beter,
    Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen