dinsdag 4 oktober 2011

Room 1, Jilles

Jilles zit op een full primary school wat inhoud dat hij t/m zijn 13e op deze school kan blijven en dan doorgaat naar de high school.
Kinderen zijn hier leerplichtig vanaf hun 5e jaar en leren meteen lezen en schrijven. Het schooljaar begint hier in februari en eindigt in december.
Jilles loopt dus een paar maanden achter met lezen en schrijven. In Nederland zou hij naar groep 3 gaan en leren lezen en schrijven. Zijn reactie "nou mam, dan moet ik dat dus even snel leren".


Hij zit op een gemengde school en hoeft geen uniform aan. Wel hebben wij een speciale zonnehoed moeten kopen i.v.m. de straling van de zon. De hoed bedekt zijn hoofd, nek en schouders.
Zijn dag begint om 8:45u en eindigt om 15:00u, hij eet lunch op school.


Bij mooi weer eten ze buiten.
De eerste week ging Jilles er helemaal voor, de tweede week was hij een dagje "ziek" en vond het een goed idee als alle kinderen Nederlands spraken. Hij wilde zijn bed niet uit omdat hij koude voeten had en werd stil op weg naar school. Kortom een terugval.

Jilles wordt geholpen door alles en iedereen. De juf geeft hem taalboeken mee naar huis, binnen school is iemand die Nederlandse ouders heeft en met hem leest en praat, Google vertaler wordt gebruikt en zijn juf heeft Nederlandse woorden opgeschreven zodat ze noodzakelijke dingen tegen hem kan zeggen. Thuis komt hij bij en krijgt wat extra liefde en aandacht. Zijn positieve karakter en de behoefte om met anderen te willen delen helpen hem enorm. Wat ook helemaal in zijn straatje is, is de ochtendgymnastiek, muziek en dans.
Week 4 zit er al bijna op en hij is niet meer stil, komt iets vlotter uit bed en kijkt uit naar de schooldag. Er worden veel leuke dingen gedaan en hij komt elke dag thuis met nieuwe Engelse woorden die hij vloeiend uitspreekt!


Ook hier zijn waarden en normen belangrijk en is de doelstelling dat elk kind zich ontplooit tot een prettige zelfstandige burger met eigenwaarde en respect voor zijn omgeving.
Kortom ook Jilles heeft zijn draai gevonden en zijn wij wederom blij en trots!

1 opmerking:

  1. Hallo familie,
    Wat leuk om jullie klaslokalen te zien.Uniform staat je goed Thijs ;-)
    groetjes,
    Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen