dinsdag 4 oktober 2011

Room 18 artclass, Thijs

Thijs en Jilles hebben er bijna 4 weken school opzitten en hebben komende vrijdag "Springbreak" of te wel 2 weken voorjaarsvakantie!


Thijs zit op een gemengde school. Er zitten 9 jongens en 14 meiden in zijn klas en vanaf dag 1 voelt hij zich prettig op school. De taal is geen probleem, hij spreekt beter Engels dan wij dachten! Zijn school begint om 8:45 u en duurt tot 14:55u.


Op deze school is een uniform verplicht. Hij draagt een blauwe korte broek, grijze polo met schoollogo, blauwe kousen met 2 rode randen, zwarte schoenen en een rode fleece trui. Zijn sportkleding is een witte polo voorzien van schoollogo, een rode sportbroek en sportschoenen naar keuze.
Er waren voorheen ook lange broeken maar geen enkel kind trok deze aan dus zijn die uit het assortiment gehaald.
Het is verboden om iets anders aan te hebben, zelfs een regenjas heeft een voorschrift!
Voor de meiden zijn er rokken en witte kousen. Thijs zag er wel tegenop om een uniform aan te moeten maar met dit uniform heeft hij vrede. Volgend jaar heeft hij misschien geen uniform meer. Macandrew en Forbury School gaan fuseren en het uniform komt dan waarschijnlijk te vervallen. Hebben we toch mooi een leuk souvenir!


Het school gebouw is oud maar onderhouden, overal ligt vloerbedekking, de muren hangen vol met mooie werken van behandelde thema's en de docenten maken een ontspannen indruk. De kinderen zijn graag op school en gaan respectvol met elkaar om. Er wordt veel met waarden en normen gedaan d.m.v. thema's waarbij het accent ligt op motivatie,ontplooiing, stimulatie en eigenwaarde creëren bij elke leerling.
Er wordt ook veel aan sport gedaan. 's Middags doen de kinderen een afternoon programma wat inhoud dat ze een paar weken achter elkaar hout bewerken, koken, technische en scheikundige onderzoeken doen, muziek maken, tekenen, etc.


Thijs heeft een paar jongens in zijn klas zitten waarmee hij bevriend is en misschien wel afspreekt in de vakantie. Kortom wij hebben een blije zoon die goed integreert en ervoor gaat! Dit geeft ons als ouders een warm, blij, trots en bevestigend gevoel.


Intermediate school zijn 2 schooljaren voordat kinderen naar de highschool gaan. Naar wat ik zie,hoor en lees zijn het groep 7 en 8 van de Nederlandse basisschool. Nu begint Thijs aan zijn E.H.B.O (net gehad op De Ark) en uit zijn rekentest blijkt dat hij 2 jaar voor ligt. Ik heb het idee dat beide landen dezelfde stof hanteren maar dit anders verdelen over de schooljaren.


Kortom "Room 18 the artclass suits him well!"

1 opmerking:

  1. eej thijsie hoestie?
    leuk pakkie :p
    kan je ff via hyves ander je skype opsturen dan kunnen we nog is prate
    trouwens met de voetbal staan we 2de!!!
    op wat voor sport zit jij nu???

    groetjes Jelmer en de rest van t stel

    BeantwoordenVerwijderen