maandag 3 oktober 2011

Thijs, Jilles en hun school

Het is nu dinsdagochtend, 4 oktober, de was hangt, Muppet ( de kat van de vorige bewoner) ligt uiterst tevreden in de zon te slapen dus alle tijd om even wat te schrijven.

In Nederland hadden we ons al wat laten informeren over het schoolsysteem in Nieuw Zeeland. Het komt erop neer dat je naar school gaat in de zone waarbinnen je woont. Elke wijk heeft zijn eigen karakter met scholen voor bijna elke leeftijd.
Zo kwamen wij er achter dat we in de wijk Saint Clair wilden wonen omdat de scholen daar goed aangeschreven staan. Het is een wijk waar veel gezinnen wonen en waar de huizen, de mensen en hun omgeving er verzorgt uitzien. Op woensdag 7 september zijn we bij een intermediate school voor Thijs op gesprek geweest bij de principal (hoofd van de school) We zijn uiterst vriendelijk te woord gestaan en Thijs was van harte welkom op Macandrew Intermediate school. ( uniform verplicht)
We kregen ook een rondleiding door de school van een leerling die vrije tijd kleding aanhad.
Zij had iets gewonnen op school wat inhield dat ze 1 dag in eigen kleding naar school mocht! Het was ons nog niet opgevallen dat ze eigenlijk een uniform aan moest! Op maandag 12 september is Thijs op deze school begonnen en heeft het erg naar zijn zin.


Op 8 september zijn we naar een full primary school voor Jilles gaan kijken.
We zijn weer uiterst vriendelijk te woord gestaan door de principal. De school heeft ook veel ervaring met buitenlandse kinderen en zij denken dat Jilles met 2 a 3 maanden prima Engels spreekt. Jilles is ook op 12 september begonnen met school. Hij zit op full primary Saint Clair school.


Beide jongens zitten op een school die bij hen past en we kunnen lopend naar school!

1 opmerking:

  1. leuk dat jullie nu eindelijk naar school kunnen
    en ik hoop dat jullie snel vrienden/vriendinnen maken. Thijs en Jilles veel plezier op school!!!

    groeten Aaron

    BeantwoordenVerwijderen