maandag 31 oktober 2011

Verjaardag in de zon

Al m'n hele leven ben ik in de herfstmaand oktober jarig. En al m'n hele leven vier ik m'n verjaardag dus binnenshuis. Echter oktober is in Nieuw Zeeland een voorjaar maand en nu konden we m'n verjaardag heerlijk buiten in de zon vieren. De cadeau's waren ook geheel in "New Zealand" stijl. Een groot vis fileermes en golfballen. Het geeft een goed beeld van mijn vrije tijd indeling, vissen, golfen, vissen, golfen, vissen, golfen...en van 8 tot half vijf werken. Maar m'n verjaardag viel dit jaar op een zaterdag en dus was ik vrij. In de afgelopen dagen waren er al enkele verjaardagkaarten binnen gekomen. Op de dag zelf kwam er nog een pakje, werd er veel geskyped, sms berichtjes ontvangen en veel emails in de inbox. Allemaal hartstikke bedankt, Leuk!

's Middags zijn we met het gezin naar het enige kasteel geweest wat Nieuw Zeeland rijk is, Larnach Castle. Eigenlijk is het geen kasteel omdat het pas eind 19 eeuw gebouwd is maar iedereen noemt het hier een kasteel. Het ligt op het schiereiland en het is echt prachtig. Het is als buitenhuis gebouwd door een locale ondernemer na de goudkoorts hier. De bouw heeft ongeveer 15 jaar geduurd, 3 jaar buitenkant en 12 jaar de binnenkant. Het is nog steeds privé bezit alleen nu van een andere familie. Deze laatste familie heeft het in 1967 als bouwval gekocht en is sindsdien aan het restaureren. Met ons entree geld kunnen ze weer wat doen. Mocht je in de buurt zijn, zeker de moeite waard voor een bezoek. Het was een prachtige verjaardag in de zon.

http://www.larnachcastle.co.nz/index.pasp

   

2 opmerkingen:

  1. Ik probeer het nog een keer. Vorrige keer is een reaktie plaatsen niet gelukt. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag Herman!
    Leuk om jullie belevenissen te lezen.
    Groetjes van ons allemaal. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog van harte gefeliciteerd! Wat een mooi kasteel, had er weleens over gehoord, maar nu dus ook gezien!Thanks
    Groeten fam. Jans

    BeantwoordenVerwijderen